09-05-16

Polemiek rond uitspraken legerchef Israhel

Er is een polemiek ontstaan in Israhel rond de uitspraken van een legerchef, nl. Yair Golan.  De man verklaarde vorige week woensdag tijdens een holocaustherdenking,  "Binnen de Israëlische samenleving zijn signalen aan te treffen van de weerzinwekkende processen die zeventig, tachtig, negentig jaar geleden plaatsvonden in Europa in het algemeen, en in Duitsland in het bijzonder." 

De uitspraken van Golan leidden onmiddellijk tot grote beroering in Israhel. Zo spelen de uitspraken van de generaal volgens Knessetlid Michael Oren (Kulanu) de boycotbeweging tegen Israhel in de kaart, zelfs als dat niet Golans intentie was. „Israëliërs moeten begrijpen hoe onze vijanden onze woorden horen en ze tegen ons gebruiken”, zei Oren, voormalig ambassadeur van Israhel in de Verenigde Staten, donderdag op Twitter.

Minister Naftali Bennett (Onderwijs, Het Joodse Huis), die in de zaal zat bij de toespraak, eiste na afloop dat Golan zijn uitspraken zou intrekken, „voordat onze soldaten vergeleken worden met nazi’s”. 

 

Zionisme is terrorisme!

Toen niet, nu niet, nooit meer zionisme!

Vrijheid voor het Palestijnse volk! 

israhel.jpg

De commentaren zijn gesloten.