22-04-16

Finkielkraut verdedigd Polanski, ze was 13 jaar en dus geen kind meer....

jud.jpg

 

 

De Franse ( zijn naam klinkt nochtans anders ) filosoof Alain Finkielkraut verdedigde op 9 oktober tijdens een radio interview op de radiozender France Inter de bekende cineast Roman Polanski die in Amerika werd gearresteerd in 1977 wegens verboden seksuele handelingen met een minderjarige van 13 jaar. Hij verklaarde "Polanski is geen verkrachter, noch een pedofiel, het slachtoffer dat haar klacht terugtrok en financieel vergoed werd was geen kind meer op het moment van de feiten."

Op 10 maart 1977 had Roman Polanski bekend een seksuele relatie te hebben met een minderjarige van 13 jaar, Samanta Geimer, na een fotoshoot te Los Angeles, Amerika. Tijdens het proces, verklaarde S. Geimer voor de Grand Jury dat hij haar champagne had laten drinken en gedrogeerd had en zonder succes probeerde om zijn avances af te wijzen. Twee weken nadien werd Roman Polanski in verdenking gesteld voor "het toedienen van verboden middelen aan een minderjarige en obscene daden ten aanzien van een kind onder de 14 jaar, verkrachting door middel van drugs, perversie en sodomie" volgens de Los Angeles Times. Een akkoord werd gesloten met de procureur en de familie van het slachtoffer dat hun dochter geen trauma wou bezorgen door publiekelijk te moeten getuigen. Polanski pleitte schuldig voor de aanklacht van verboden seksuele relatie en de andere aanklachten vervielen. De cineast werd 42 dagen opgesloten in de gevangenis van Chino te Los Angeles. Op 17 december 1977 verneemt hij dat hij 50 jaar cel riskeert in de VSA en besloot te vluchten voor de Amerikaanse justitie.

Hij vond zijn toevlucht in Parijs en sindsdien reisde hij probleemloos naar verschillende landen tot aan zijn arrestatie in Zwitserland op 26 september van vorig jaar. Alain Finkielkraut verklaarde op France Inter dat hij het verschrikkelijk vond hoe de massa reageerde t.o.v deze zaak, want als je spreekt over iemand van 13 jaar dan spreken we niet meer over een kind ..... Ook is volgens Finkielkraut artiest zijn geen privilege, maar een handicap. We laten de lezers zelf oordelen, maar de afkomst van zowel Alain Finkielkraut als Roman Polanski toont aan dat mensen die uit het midden Oosten afkomstig zijn, andere normen en waarden hebben als Europeanen, zoveel is duidelijk.
 

 

De commentaren zijn gesloten.